Furajele combinate sunt utilizate pe scară largă în cultivarea raselor de păsări pentru carne și pot fi folosite și în dieta speciilor de ouă. Prin urmare, furajele compuse pentru păsări de curte sunt produse în diferite variante. Această abordare face posibilă hrănirea completă a păsărilor de curte în ferme mici și mari.

Furajele combinate pentru păsările de curte sunt produse în diferit gramaj și fracție pentru  a asigura asimilarea furajului de către pasăre și digestibilitatea lor. Este important nu numai să amestecați aceste componente, trebuie să le pregătiți și să le serviți corespunzător. Fracțiunea fiecărui tip de furaj este destinată hrănirii păsărilor de o anumită vârstă.

Furajele combinate pentru speciile de carne de pasăre conțin grâu. Această componentă nu trebuie să fie măcinată starea de făină, deorece după contactul cu membrana mucoasă, făina formează o bucată lipicioasă care se va mișca greu prin esofag. De asemenea această compoziție este greu digerabilă.

 Fiecare componentă a nutrețurilor combinate are caracteristici similare de pregătire înainte de amestecare. De asemenea, producătorii de furaje folosesc diverse tehnologii pentru a îmbunătăți gustul și pentru a crește disponibilitatea nutrienților.

Pregătirea biologică

Nutrețurile pot fi pregătite biologic. Pregătirea biologică este concepută pentru a îmbunătăți gustul alimentelor. În același timp, se efectuează defalcarea carbohidraților. Această abordare crește semnificativ digestibilitatea alimentelor, dar compoziția lor rămâne aceeași.

Pregătirea cu drojdie

Folosirea drojdiei este un alt mod ușor de preparare a ingredientelor. Se dizolvă drojdia de panificație (20 g) cu puțină apă. Drojdia diluată trebuie adăugată la apă caldă (1,5 L). Temperatura apei ar trebui să fie de 40-50 de grade. Se adaug ă 1 kg de fural combinatîn recipientul cu această apă, diluată cu drojdie și se amestecă bine.

Pentru recipientele cu drojdie și furaje combinate trebuie să fie asigurată  căldură. Masa este păstrată în vase cu temperatură caldă timp de 7 – 9 ore. Ulterior, produsul este considerat gata pentru a fi consumat de păsări. În această tehnologie de producere furajul combinat nu poate fi păstrat și trebuie administrat păsărilor după preparare. Procesul cu drojdie contribuie la saturarea alimentelor cu vitamina B.

Procedura de îmbunătățire a gustului furajelor combinate

Procesul este însoțit de conversia unei cantități de amidon în zahăr. Acest lucru conferă amestecului o aromă dulce. Doar partea principală a amestecului este expusă la malț. Acțiunea temperaturilor ridicate poate distruge unele dintre minerale și vitamine.

Întregul proces arată astfel:

  1. Se toarnă tărâțele de  cereale.
  2. Se adăugă apă clocotită. Luăm lichidul la o rată de 1,5 – 2 litri pentru 1 kg amestecuri de cereale.
  3. Se acoperă bine recipientul. Îl punem într-un loc cald câteva ore (de obicei, 3-4 sunt suficiente).
  4. Este recomandabil să vă asigurați că temperatura din interiorul recipientului nu scade sub 55 de grade. O scădere puternică a temperaturii va opri procesul de malțire. Puteți accelera procesul. Pentru aceasta, la 1 kg de amestec adăugăm 1 – 2 g de malț.

Comentarii